ANDERE GEGEVENS VOOR WEDSTRIJD PEIZEGEM OP 27 MEI : zie wedstrijdinfo !

 

                                                                       NOG NIEUWIGHEDEN BINNENKORT OP ONZE KALENDER !!!                                                                                                          Bijkomende wedstrijden in augustus en september (bekendmaking rond 4 juni)

 

Zonnige Pinksterzondag te Zottegem in een toporganisatie van Wim Winandy aan zijn fitnesscenter Fitomorfosa. De beklimming van de Grotenbergestraat is niet van de poes en zorgde voor heel wat versnipperingen in de wedstrijden.

F en E : Een koptrio domineert van in den beginne. Mertens is als enige F mee en haalt zo de bloemen. Pannekoek gaat met nog 1/3de wedstrijd voor de boeg solo en haalt zo alweer een zege in het Zottegemse. Castelyn houdt nog stand om tweede te worden.

D : Na nog geen 3 ronden vinden ze aansluiting bij cat. C. In de laatste ronde scheidt een ruime groep zich af in achtervolging op de 2 C-leders. In die ruime groep bevinden zich slechts 2 D-renners waarvan Vos als eerste over de finish bolt voor Van Ransbeeck.

C : De Vlieger doet zijn naam alle eer aan in Zottegem. Zijn solo-onderneming wordt na een tijdje beantwoord door Van Den Bossche. Dit leidersduo geeft hun voorsprong niet meer uit handen. Een vliegende De Vlieger mag juichen in de shirt van zijn nieuwe ploeg.

A en B : Pogingen bij de vleet maar het is tot halfweg wachten om een definitieve melding te maken. Een kopgroep van 7 met daarin 2 B-renners en Van Reepingen die op zn eentje nog het gat dicht krijgt. Uit die kopgroep van 8 gaat een duo aan de haal : Van Meirhaeghe haalt het van Van Geyt. Bij de B's is Colman de snellere ten opzichte van Haegeman.

 

De Maalbeekspurters zorgde alweer voor het prachtige kermisavondcriterium te Grimbergen. De avond startte met een licht zonnetje doch naar het eind toe werd het fel kil. Uiteraard keren we graag terug begin september.

CD : Een kwartet dingt naar de bloemen die verovert worden door Bruyere.

AB : Vijf leiders, 4 achtervolgers maar het blijft bij de vijf die strijden om de overwinning. In de sprint met vijf haalt De Potter het

 

Federatiesponsor Schockaert had precies koers in de winter besteld. Kil weer en vooral veel nattigheid. Door het natte wegdek werd dit spekglad op sommige plaatsen met helaas wat valpartijen, vooral in de cat. D

E en F : Een kwartet weet een bonus van een halve minuut  uit te werken. De Backer weet het te halen in de E reeks, Mertens was de enige F renner bij dit kwartet en wint zo in deze cat.

C en D : Ook hier een kwartet : 2 ploegmaats uit de cat. D en jawel 2 ploegmaats uit de cat. C. Op die manier worden de winnaars Bobelijn en Maes

A en B : Alweer een kwartet maar deze krijgen het gezelschap van een duo. De 6 leiders zijn allen A. Power werkt zich nog los op een dikke km van de finish en weet zo het zegegebaar te maken. In het peloton is de snelste B renner aan de meet : Van Den Broecke.

 

CYCLINGFOLIO

zorgt bij vele wedstrijden VWF voor prachtige foto's! Rudy De Backer presenteert ze jullie graag op zijn website : www.cyclingfolio.be

 

VWF heeft plaats voor nieuwe afgevaardigde :

Heb je een passie voor de wielersport en je wil zich hiervoor inzetten? Van gelijk welke aard, stand of geslacht, kom ons VWF team versterken!

Kandidaten kunnen zich melden via het secretariaat !

                                                                                      

Alle info over antidoping in Vlaanderen :

PDF
Nado vlaanderen
PDF [330.9 KB]
Download (589 downloads)