Welkom aan onze nieuwe organisatoren in : Aaigem, Aalst, Duffel, Heldergem, Herne, Impe, Kerksken, Mespelare, St Goriks Oudenhove, Strombeek, Waarbeke, Wieze, Zandbergen, Zottegem, Zwalm, ...

Dank aan onze trouwe organisatoren!

 

In volgorde van onze kalender stellen wij graag in het kort onze organisaties voor : 

APPELS : Deze organisatie moeten we niet meer voorstellen. Al jaren meermaals op onze kalender. Ook dit seizoen zijn we er drie maal te gast. Een vlakke omloop op mooie wegen en met weinig verkeer. Dé ideale opener!

 

LIEZELE : De organisatoren waren voorheen aktief in Puurs maar verplaatsen zich nu naar de gemeente Liezele. Een organisatie die zal af zijn op een vlakke omloop met mooie wegen. Niet voor niets de eerste wedstrijd met BONUSSPRINTS. Deze grote première is dus weg gelegd voor de organisatie van het BK 2016. De VWF wedstrijden worden er vooraf gegaan door een wedstrijd voor inwoners-toeristen.

 

IMPE :  De eerste nieuwkomer op onze kalender dankzij VWF-afgevaardigde Wesley. Een mooie vlakke omloop werd hier uitgetekend met de bedoeling een blijver te worden op onze kalender.

 

ST AMANDS : Een jaarlijks weerzien met Frankie Van Hemelrijck en zijn Compagnie brandweermannen. Door wegenwerken dient deze organisatie van hun traditionele  zaterdag uit te wijken naar zondag; Hierdoor ook een nieuwe omloop met aankomstzone aan de kazerne. En  de nieuwe omloop? Prachtig en iets meer dan 8 km!

 

APPELS : Hier zijn we terug! De klassieke omloop met de eventuele hoofdrolspeler : de wind.

 

AALST : Organisator last af !  VWF kan geen alternatief meer vinden vanwege de korte tijdspanne.

 

ZOTTEGEM : Renner Wim Winandy zorgt voor deze nieuwe organisatie. De eerste zware omloop van het seizoen met telkens de klim van de Grotenberge.  Paasmaandag wordt niet te onderschatten! Er zal meer dan één ei gelegd worden.

 

DENDERMONDE : Een vlakke omloop  waar we dit jaar tweemaal te gast zijn.

 

MOORSEL : Een organisatie die terug op poten werd gezet door WVT DA. In de wijk Steven was VWF meerdere jaren te gast. Na 3 jaar keert het terug op de kalender. Een pittige omloop met telkens de klim uit het WK iCF 2012, de Hollestraat. Door wegenwerken is de omloop korter en is de helling dus telkens vlugger een kuitenbijtertje

 

MESPELARE : 1 mei, feest van de arbeid! Door het sluiten van het café in Oudegem werd deze 1meiprijs overgenomen door de naburige gemeente Mespelare. Men rijdt hier trouwens op de gekende 1mei-omloop maar in de andere richting en in een afgeknipte versie.

 

ZANDBERGEN : VWF back in het Geraardsbergse! En dat wil meteen zeggen : een lastige wedstrijd! De klim van de bovenkassei is lang en kan zorgen voor de nodige schifting. Een nieuwe organisatie die misschien wil meedingen naar een kampioenschap in 2018.

 

KERKSKEN : VWF voorziet dit alternatief.

 

GRIMBERGEN : De organisatoren tekenen ook dit jaar present om het eerste criterium van het seizoen te voorzien.

 

PEIZEGEM : De organisatie van de nieuwe hoek wordt het eerste kampioenschap 2017. Meteen ook de voorstelling van een nieuwe trui : Kampioen van Brabanders en Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

 

ZWALM : Nieuwe organisator die meteen zorgt voor een pittige omloop langs Vlaams Ardeense wegen.

 

HERDERSEM : De jaarlijkse Hemelvaartafspraak bij WVT DA. De organisatie koos om de omloop van vorig jaar te behouden. Gelukkig werd de planning wegenwerken aan de Grote Baan mooi gepland om deze organisatie te laten doorgaan.

 

AALST : Bondsponsor Motorservice Schockaert  is terug op de VWF kalender. Een vlakke omloop over brede wegen en met de bonussprints van de maand mei.

 

WAASMUNSTER - RUITER : Een typisch Vlaamse traditie wordt hier in ere gehouden : wijkkermis = koers !  Toffe organisatie die meer navolging zou moeten hebben!

 

AALST : De Mascot zat met grote problemen voor dit seizoen! Wegenwerken voor de deur, dat is een domper! Chapeau voor Wim en Sofieken dat zij een oplossing

                uitwerkten. Op die manier kan de wedstrijddag doorgaan. Waar een wil is, is een weg.

 

KESTER : In het Pajottenland  krijgen onze renners een lastige omloop voorgeschoteld. Een goeie organisatie die op de VWF kalender een begrip is!

EKSAARDE : Na een tijd van wegenwerken zijn we er terug, zo tekende deze organisatie in bij VWF. En wij zijn er graag terug bij!

 

STROMBEEK : Deze organisatie keert na wat jaartjes terug op de VWF kalender. Bijna was het mis door allerhande werken in het centrum. Maar Dernyprom vzw laat zich zomaar niet van de kaart drummen. Dan maar een zo goed mogelijk alternatief uitwerken. Weliswaar met een tijdslimiet om de alternatieve omloop te kunnen gebruiken, vandaar de 4 cat. aan de start. Een dikke pluim om dit alternatief uit te werken op een omloop die niet van de poes is!

 

EREMBODEGEM : Het avondcriterium met kermis te Erembodegem is niet meer weg te denken. De échte Vlaamse kermissfeer. Bovendien gaan deze organisatoren groots uitpakken in september met het Belgisch Kampioenschap voor alle cat.

 

HUIZINGEN : De organisatie van deze maandagwedstrijden opteerden om nog meer cat. in te richten dan anders. 

ELVERSELE : Feest op vrijdagavond met een wedstrijd toeristen en een wedstrijd VWF voorbehouden aan cat. DEF. De Heirwegvrienden zorgen ervoor!

 

DENDERMONDE : Terug naar Polderzicht op de klassieke omloop waar deze keer de bonuspunten van de maand te verdienen zijn

 

WIEZE : Twee Luccen aan het roer van deze Lucky organisatie. Het Wiezehof zorgt voor een toporganisatie. Doordat het op een weekdag doorgaat werd op de omloop, de chocoladefabriek vermeden en verkrijgen we een totaal anders uitgetekende omloop voor Wieze dan ooit op andere locaties.

 

HUMBEEK : Kermis aan de vaart, wielercriterium dus, kermis en koers : het blijft een topper

 

ST GORIKS OUDENHOVE : Vlaams kampioenschap voor cat. A, C en E op een niet te onderschatten omloop.

 

WAARBEKE : Geen dorpsfeesten maar koers dit jaar in het kleine Waarbeke. De eerste maal op woensdag, de week daarop op de vooravond van de nationale feestdag.

                          Telkens een verschillende omloop, wel dezelfde aankomstzone maar telkens komende vanuit een andere richting. De ene omloop al wat zwaarder dan

                          de andere met natuurlijk telkens wegen op grondgebied Galmaarden. En de eerste keer is er ook het VK voor cat. B, D en F

 

APPELS : Kermis in deze Dendermondse deelgemeente en dan tekent café Half af graag in voor een VWF organisatie.

 

ST KATHERINA LOMBEEK :  Een organisatie die voor VWF renners ondertussen al goed gekend is. Kevin en zijn vrienden zorgen voor deze wedstrijd met de bonussprints voor de maand juli  Supplementair worden er ook in iedere cat. premies in natura en geldpremies geschonken!

 

 HERNE : Renner Jos Maes en zijn team geven deze primeur. Uiteraard wordt het daar aan de grens met Walonië  een kuitenbijtertje.

 

BELLINGEN : De halfoogstfeesten zorgen voor hun kermisprogramma met daarbij een wieler2daagse VWF

 

en op 30 juli is er :

TEMSE : VWF heeft dit jaar zijn eigen WERELDKAMPIOENSCHAPPEN in TEMSE. Organisatoren die van wanten weten en intekenden om deze nieuwigheid op de VWFkaart te plaatsen. Het is een open WK, wat wil zeggen dat ook dagvergunningen kunnen kampioen worden. Deze prachtorganisatie gaat door op de laatste zondag van juli. De organisatoren planten in het schema ook een wedstrijd inwoners-toeristen. Deze wedstrijd zal genoemd worden naar een plaatselijke seingever die eind 2016 overleed ten gevolge van een aanrijding in een schoolomgeving waar hij zijn taak van gemachtigde seingever uitoefende. De 'memorial Marc Philips' is dan ook een topinitiatief van de Wielervrienden Temse. Volg de info over deze toporganisatie!

 

BORGT : Ook hier mag met kermis VWF niet ontbreken.

 

DUFFEL : Een primeur voor het gezellige café De Witte Lelie. Meteen het PK Antwerpen. Een mooie omloop met daarin 2x een brug over de spoorwegen als scherprechters

 

AAIGEM : De eersteling van café Miranda met een prachtige omloop via Ressegem en Woubrechtegem. Schitterend voor het PK Oost Vlaanderen

 

LEDE : Mooi criterium in organisatiehanden van café Tuf Tuf. Door wegenwerken zal dit criterium van datum veranderen. Organisator werkt een compromis uit met de gemeente om dit te kunnen laten doorgaan op 16 september

 

KERKSKEN :     De voorzitter afgevaardigden Andy wou koste wat kost ook een organisatie in zijn thuishaven. Hij maakte er meteen een tweeluik van met als kers

HELDERGEM :  op de taart een omloop van meer dan 11 km voor echte flandriens.

 

GIJZEGEM : Chris en CO zet ook anno 2017 deze topper op de VWF kalender. Met terug de omloop van 2015.

 

ASBEEK : Roger en de zijnen zorgen al jaren voor deze plaatselijke kermis. En een goeie kermis, daar hoort koers bij!

 

HAMME :  Mooi criterium voor onze AB renners.

 

KALFORT : Met kermis organiseert men graag in café Coolhem VWF koers. En dit jaar terug 2 dagen, op woensdag en donderdag

 

AALST : Cleemput isol zorgt ervoor dat er dit jaar dan toch een wedstrijd is aan café De Belskes. Meteen een specialleke voor al wie komt opdagen en zijn wedstrijd volledig uitrijdt.

 

LIEDEKERKE : café 't bakske organiseert dit jaar het EK. Een open kampioenschap! Wie haalt de sterrentrui ?

 

GRIMBERGEN : criterium voor ABC renners op deze prachtige omloop

 

AALST :

 

EREMBODEGEM : De organisatoren van het kermiscriterium zorgen dit seizoen voor het Belgisch Kampioenschap. Het podium voor de tricolore aan te doen zal opgesteld staan aan het station.

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN WIELERNAMIDDAG VAN VWF IS ALTIJD EEN FEEST!

c9cbb075621b46f38c6a8ee49356f285.png

Graag inrichter worden van een VWF wedstrijd? Neem vrijblijvend contact op met ons en wij geven U graag alle info!

WIJ STAAN U BIJ ALS VWF INRICHTER MET RAAD EN DAAD!!!!

Voor meer dan 5 uur wedstrijd en veel deelnemers staan wij garant! Enkel het goeie weer hebben wij niet in de hand.